Nieuws en achtergrondartikelen over recht en advocatuur

Advocatuur & rechtsgebieden

Op ons blog leest u artikelen over recht en advocatuur. Te denken valt aan inhoudelijke stukken over de rechtgeving in Nederland, opmerkelijke uitspraken en achtergrondartikelen. Extra aandacht wordt geschonken aan het rechtsgebied letselschade, een onderwerp waar de bijdragers aan dit blog met veel passie over schrijven. Wij hopen dat u de informatie vindt die u nodig heeft, indien u een verzoek aan ons heeft dan kunt u ons dat altijd laten weten. Onderstaand een greep uit de rechtsgebieden waar u artikelen over mag verwachten:

– Aansprakelijkheid, Schade & Verzekering
– Civiel Recht
– Privaatrecht
– Bestuursrecht
– Strafrecht
– Kantonrecht
– Publiekrecht
– Vastgoedrecht
– Arbeidsrecht
– Belastingrecht
– Bestuursrecht
– Ondernemingsrecht
– Gezondheidsrecht

Waar staat KBF voor?

Een vraag die wij geregeld krijgen is waar KBF voor staat. KBF zijn de initialen van de bijdragers aan dit blog. Elders op de website zullen wij ruimte vrijmaken voor een introductie.

Letselschade, een introductie

Een korte toelichting over het begrip letselschade. Onder letsel of letselschade wordt het volgende verstaan: De fysieke of immateriƫle (geestelijke) schade waar een persoon mee te maken krijgt nadat zich er een ongeval heeft voorgedaan. Hierbij kan het gaan om diverse ongevallen. Te denken valt aan een verkeersongeval, bedrijfsongeval, opgelopen letsel na een mishandeling of de letsel ontstaan na een medische misser of fout. Ook wanneer men thuis aan het klussen is kan er letselschade ontstaan. Wikipedia geeft een duidelijke beschrijving van het begrip letselschade.