U overweegt te scheiden?

Wanneer u gaat scheiden, dan wilt u de zaken goed geregeld hebben. In zo’n periode komt er veel op u af, er moeten veel zaken geregeld worden. Wij kunnen u ondersteunen en helpen bij het regelen van de echtscheiding. Vooral als u samen kinderen heeft moet de scheiding goed geregeld worden.

Wij hebben een selectie gemaakt van advocaten en mediators die u kunnen helpen bij een scheiding. Er moeten afspraken worden gemaakt over alimentatie, uw huis, eventueel kinderen, gezamenlijk inboedel, aandelen, bedrijf of auto en alle andere zaken die u hebt gedeeld. Het is belangrijk voor eventuele kinderen dat een scheiding soepel verloopt.

Echtscheidingsprocedure

Scheiden is op verschillende manieren te regelen, welke manier bij uw scheiding past is afhankelijk van verschillende factoren. Het is voornamelijk afhankelijk van de relatie met uw ex-partner. Als u nog goed contact hebt met uw ex-partner, dan is het regelen van de echtscheiding eenvoudiger. Het is dan mogelijk om samen afspraken te maken, dus er hoeft geen rechter aan te pas te komen. Het is wel mogelijk om een mediator in te schakelen, die kan u helpen bij het bemiddelen. Als u vooraf weet dat het een lastige scheiding wordt, dan is het verstandig om beide een echtscheidingsadvocaat in te schakelen. Bij het scheiden is een echtscheidingsadvocaat aan te raden, deze is gespecialiseerd en kan het scheiden snel regelen.

Mediator of advocaat

Een mediator kan u helpen bij het bemiddelen tijdens het scheiden, de mediator kan de afspraken vastleggen, dan hebt u alleen nog een advocaat nodig om de scheiding af te ronden. Als het niet zo lekker loopt tussen u en uw ex-partner sinds u hebt besloten om te scheiden, dan kunt u ook juridisch advies inwinnen, zo weet u wat uw rechten en plichten zijn.

Kosten

Vaak is het mogelijk om een scheiding op basis van pro deo te behandelen. Dit is gesubsidieerde rechtsbijstand. Wilt u weten of u hier voor in aanmerking komt? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Als u gaat scheiden,dan kunnen de kosten flink oplopen. Denk aan de kosten van het griffierecht, uittreksels, advocaat of een mediator. Om geld te besparen, kunt u bij ons het aanbod van specialisten te vergelijken.

Offerte aanvragen

Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan op het gebied van scheiden. Zo hebt u een eenvoudig overzicht van het aanbod van specialisten.