Het inschakelen van een incassobureau

incasso

Voor veel ondernemers is het inschakelen van een incassobureau een grote stap. Vaak omdat ze niet precies weten wat voor reactie de klant zal gaan geven en wat wellicht negatieve gevolgen heeft. In dit artikel wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om wel een incassobureau in te schakelen.

Langdurig openstaande facturen

Je hebt een nieuwe klant weten binnen te slepen, vervolgens lever je fantastisch werk af en de klant is daarover ook helemaal tevreden. Helaas gaan de betalingen niet zo soepel en ook na meerdere herinneringen worden de betalingen nog steeds niet voldaan. Nu is het zo dat iedere ondernemer te maken zal krijgen met langdurig openstaande facturen. Alleen hoe ga je daar mee om? Het debiteurenbeheer is een belangrijk onderdeel in de boekhouding. Voordat je kiest om een dergelijk traject in te gaan is het wel belangrijk dat jijzelf geen fouten hebt gemaakt, dus dat de facturen op tijd zijn verstuurd en dat er herinneringen zijn gestuurd.

Wat zijn de gevolgen van het inschakelen van een incassobureau?

In sommige gevallen denkt men dat het een negatief effect heeft om een incassobureau in te schakelen. Dit komt omdat er een beeld is van boze deurwaarders die geld komen innen. Dit is natuurlijk niet zo, een incassobureau zal er alles aan doen om de relatie tussen de klant en de onderneming te behouden. In sommige gevallen is het zelfs verstandig om een derde partij in te schakelen, dan kan tegelijkertijd ook de onderlinge relatie niet worden beschadigd en kan het incassobureau een oplossing voor beide partijen vinden. Mocht het om welke reden dan ook niet meer te redden zijn, dan zal er een juridische procedure volgen. Sommige incassobureaus hebben ook een advocaat die dit kan vervolgen.

Wat zijn de kosten van een incassobureau

Het fijne aan een incassobureau is dat de meeste werken volgens een no cure no pay regeling. Hierdoor heb je dus alleen kosten wanneer de openstaande facturen ook daadwerkelijk betaald zijn. Hierdoor kun je dus altijd een incassobureau gemakkelijk inschakelen, zonder vooraf met extra kosten te zitten.